Πληροφορίες | About

Ο Αντώνιος, δικηγόρος, μουσικός, ποιητής, αθλητής, γεννήθηκε κατά την επικρατέστερη εκδοχή του μύθου στην Αθήνα της Αττικής το 1975 μ.χ.
Μητέρα του ήταν η ημι-αριστοκράτισσα των Ιωαννίνων Νιόβη και πατέρας του ο Γεώργιος, περήφανο βοσκαρουδάκι των Πιερίων.
Κατ’ άλλη παράδοση ήταν υιός της Ηρούς, ιέρειας της Αφροδίτης από την Σηστό, και του Λέανδρου, ενός νεαρού από την Άβυδο.
Ο Γεώργιος σπούδασε ρητορική και από την πρώτη ηλικία του Αντωνίου οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο, όπου κήρυξε το Δίκαιο για το υπόλοιπο της ζωής του.
Η Νιόβη δίδαξε μαθηματικά στη σχολή κωφών στην Εκάλη Λεοντίδος.
Ο μικρός Αντώνιος είχε κλίση στα γράμματα, στη μουσική και στον αθλητισμό. Διδάχθηκε ωστόσο μόνο την κλασσική γραμματεία και ιστορία γιατί επιθυμία των γονιών του ήταν να ακολουθήσει την τέχνη της του δικαίου ρητορικής.
Βραχύς το δέμας επεδείκνυε συχνά αυξημένη αποφασιστικότητα και ισχυρογνωμοσύνη για να αντισταθμίσει το σωματικό μειονέκτημα ανάμεσα στους συνομηλίκους του.
Σύμφωνα με ένα ανέκδοτο, που αναφέρει ο Πλούταρχος στου Βίους Παράλληλους κάποτε επισκεύθηκε το διδασκαλείο που φοιτούσε ο Αντώνιος ο επικός ποιητής Χερσίας, ο οποίος του δώρισε ένα επίγραμμα από έναν τάφο στην περιοχή της αρχαίας Τρωάδας:
Όταν φθάσεις σε ηλικία να με διαβάσεις θα σου φανερωθώ
τα λόγια αυτά είναι ότι απέμεινε μοναχογιέ μου κι ας μην
με γνώρισες, εγώ είμαι μαζί κοντά σου για να σε δω ν’ ανδρειωθείς
ν’ αναλάβεις την αποστολή εμπρός σου, όπως έκανα κι εγώ
πριν από καιρό, να βοηθήσεις τους ανυπεράσπιστους και
να τους προστατεύσεις ως το τέλος.
Σύμφωνα με το μύθο η συνάντηση αυτή ήταν αφορμή για τον Αντώνιο να ασκηθεί στην ποίηση και στην μουσική. Έγραψε ποιήματα και τραγούδια κάποια από τα οποία σώζονται σήμερα.
Κατά το στάδιο της τελικής του εκπαίδευσης στην τέχνη του δικαίου συνδέθηκε με την Κωνσταντίνα από την Φθία και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, την Μυρτώ, την Νιόβη Αγγελική και τον Γεώργιο.
Για το υπόλοιπο της ζωής του ο Αντώνιος ασκήθηκε ως ρήτωρ στον Άρειο Πάγο και σαν ποιητής στην Άβυδο.